Založ si blog

Právo či skôr „neprávo“ na Slovensku ! ! !

Moja rodina užíva pozemok v Prešove od 1964 roku a riadne platí nájom za tento pozemok. Je vo vlastníctve štátu-mesta. Vlastne bol vo vlastníctve ! Mesto bez upovedomenia nájomcu /a prednostnej ponuke môjmu otcovi/ odpredalo tento pozemok inému a ten zase ďalšiemu. Vraj už pred 2 rokmi !!! Otec zaň normálne platil nájom nič netušiac, že už mu nepatrí. Je to malá záhradka pri miestnom kaštieli a už naša nebohá babka ho chcela odkúpiť, ale nedalo sa. Ani nebohá mamka nepochodila lepšie, tak sme platili nájom a tešili sa z neveľkej úrody. Môj otec po rakovine hlasiviek už nerozpráva a po infarkte na jedno oko nevidí. Aj napriek tomu nezanevrel na život a veľmi nám deťom pomáha.

Pozrel sa na mňa zo slzami v očiach a bezmocne zalomcoval rukami. Pochytila ma zlosť. Zobrali mu aj to málo, čo mu chudákovi zostalo. Po smrti našej mamky to bola jeho jediná útecha. Hrabať v zemi a mozoľnatými rukami vtláčať sadenice, polievať a starať sa o ne. Ako rástli tešil sa ako malé dieťa pri pohľade na tento pozemský raj. No vzali mu to ! Kto ?! Mestskí supy, čo by zapredali za deravý groš aj vlastnú mater. Títo ľudia bez chrbtovej kosti, ktorým nezáleží na človeku !

Rozhodol som sa to takto nenechať a za spravodlivosť bojovať. Moja manželka ma od tohto odhovára a určite vie prečo. Od malička som však vždy bojoval za pravdu a ani tentoraz to nebude iné. Naťahovať sa z mestom nebude určite jednoduché, ale nemôžem nechať tých lotrov, robiť si z nášho mesta dojnú kravu ! Takže držte mi prsty priatelia…

Najstaršie písmo na svete je Slovanské.

08.12.2018

Všetci mudrci sveta sa vždy predbiehali v tom, kto má pravdu. Archeológovia kopali a kopali a keď sa dokopali k veciam čo im nesedeli do ich západnej mozaiky pravdy, tak ich jednoducho ukryli pred svetom… Čo azda sa dá pravda navždy zatajiť, prekryť a umlčať ?! Nie, len do času majú falošní náskok, ale pravda sa vždy nájde, alebo vyplaví jednoducho [...]

Tvorivosť v nás.

04.03.2018

Keď tvorím svet sa na chvíľu spomalí, zastaví. Nevnímam rušivé vnemy, ale unášam sa na krídlach fantázie do hĺbok ešte nepoznaného, nedokonalého, nevytvoreného… Kusisko starého dreva, či hrdzavý plech váľajúci sa v šopke, sa zmení v symfóniu tvorby môjho ja. Klince, skrutky, nity a lepidlo spájajú mozaiku mojích tvorivých úletov. Veci nepotrebné znova [...]

Komunistická Čína stále na vzostupe !

25.10.2017

Neviesť vojny, ale spravovať krajinu sa v Číne vypláca. Tvrdé zákony zaručujú, že žiadny západný intrigán nemá šancu !! Kto vie ako by to bolo dnes u nás, ak by komunizmus zotrval, čo myslíte ?! Za dva roky vyprodukovala Čína viac cementu ako USA za celé 20 storočie. – Dĺžka vybudovaných ciest – 4 mil. km. – 300 tisíc mostov po celej krajine, z nich viac [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

jankazatel

Pre mňa je láska, česť a pravda viac ako obyčajné slová. O viere rád polemizujem...Slobodu milujem, lebo jej vždy niet...a nadovšetko neznášam falošných ľudí, klamárov, podvodníkov, neznabohov a hoštaplerov !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 239558x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy