Založ si blog

Nechceme „cigáňov“ ? ? ? Tak sa ich zbavme ! ! !

internet free

Zbavme sa ich nie doslova, ale symbolicky a naučme ich žiť v našej spoločnosti. Bez pomocnej ruky a pochopenia to však nepôjde. Zbavme ich zlých návykov a pomôžme sa im etablovať, lebo ak to neurobíme tak zhruba za 50 rokov budú riadiť Rómovia nás a to už nebude nikomu do smiechu ! Viem, znie to jednoducho a mnohí si povedia tak to urob „mudrland“ veď z nimi si nikto nevie dať rady ! Prečo však chceme, aby žili ako my a predsa ich odsúvame každým dňom na okraj spoločnosti ?! Myslíte, že je ľahko zamestnať sa z ich pokožkou ?! Nemyslíte si, že by ste sami šli kradnúť, aby ste nakŕmili svoje hladné deti ?! Nemyslite, že už je načase zbaviť sa špinavého, negramotného, zlodejského cigáňa a nahradiť ho človekom tretieho tisícročia ?! Hovoríte Áno? Tak to spoločne „do šľaka“urobme !!!

Aby ste si nemysleli, že len trepem do vetra tak ponúkam riešenie. Na okraji každej väčšej osady vybudovať jednoduché stavby nazvať to môžeme “ pracovné domy.“ Tieto pracovné domy budú slúžiť hlavne nato, aby sme ich naučili remeslám a to im blízke kováčstvo, hrnčiarstvo, košikárstvo a iné. Myslím, že na takéto stavby by nemal byť problém zo súhlasom Starostov resp. vlastníkov pozemkov. Aby nevznikala diskriminácia “ bielych “ tak ak by bol záujem mohli by sa dlhodobo nezamestnaný remeslám tiež bezplatne naučiť. Ako tie produkty speňažiť ? Zo začiatku možno trhy a neskôr internetový predaj a žiadne zbytočne skladovanie. Týmto by sa náklady na prevádzku a platy učiteľov remesiel vrátili a v budúcnosti aj prinášali zisk do štátnej pokladnice. Na stavbu budov využiť hlavne lacné miestne zdroje drevo, hlinu, piesok a kameň. Taktiež tieto zdroje, ktoré sú skoro zadarmo použiť na remeselné výtvory. Pracovné domy /skratka- p.d/ by sa mohli postaviť z podporou štátu aj EÚ ktorá poskytla Slovensku na podobné projekty nedávno 800 000 eúr.

Učiteľ remesla by bol zaškolený, aby vedel pracovať z  nimi nielen telesne, ale aj duševne a formoval takto ich vzťah k práci a životu ! V takýchto p.d. by mohol fungovať, alebo aj bývať špeciálny inštruktor/ka, ktorý by sa denne podieľali na tom, aby viedol, formoval a učil ich proste správne žiť.Bola by to práca na plný úväzok. Zaviesť vodu a kanalizáciu je tiež prepotrebná vec ak majú žiť kultúrne. Verím, že ak Rómovia uvidia snahu pomôcť im žiť lepšie – neodmietnu. Ukážme, že máme srdce a príjmu ho. Bude to neľahká cesta, ale dajme im šancu! Šancu pre lepšiu spoločnú budúcnosť, pred ktorou ani my nerómovia neutečieme.

Takto by sa podľa mojej mienky využili dotácie najlepšie a ešte by priniesli zisk. Zisk pre nás všetkých, aby sme mohli viesť spoločne normálny ľudsky prospešný život. Zisk aj pre naše deti, aby sa nebáli sedieť v spoločných laviciach, že chytia chorobu, alebo vši. Motivujme ich od útleho detstva. Keď to nezvládli ich rodičia možno to zvládneme my. My všetci spoločne…len spojme sily…nech nám pán Boh na takejto neľahkej ceste pomáha…

 

Na záver prosím do diskusie, čo najviac vecných argumentov, ktoré môžu len pomôcť.

Ak si nemôžete pomôcť a potrebujete si „uľaviť“ nevadí poskytnem priestor aj Vám…

Ak poznáte ľudí z dobrým srdcom a remeselne zručných, ktorí by boli ochotní učiť týmto remeslám dlhodobo nezamestnaných Rómov aj „ne-rómov“ tak prosím zašlite odkaz:/ jankazatel.blog.pravda.sk/ meno, adresu a kontakt na týchto ľudí.

 

Najstaršie písmo na svete je Slovanské.

08.12.2018

Všetci mudrci sveta sa vždy predbiehali v tom, kto má pravdu. Archeológovia kopali a kopali a keď sa dokopali k veciam čo im nesedeli do ich západnej mozaiky pravdy, tak ich jednoducho ukryli pred svetom… Čo azda sa dá pravda navždy zatajiť, prekryť a umlčať ?! Nie, len do času majú falošní náskok, ale pravda sa vždy nájde, alebo vyplaví jednoducho [...]

Tvorivosť v nás.

04.03.2018

Keď tvorím svet sa na chvíľu spomalí, zastaví. Nevnímam rušivé vnemy, ale unášam sa na krídlach fantázie do hĺbok ešte nepoznaného, nedokonalého, nevytvoreného… Kusisko starého dreva, či hrdzavý plech váľajúci sa v šopke, sa zmení v symfóniu tvorby môjho ja. Klince, skrutky, nity a lepidlo spájajú mozaiku mojích tvorivých úletov. Veci nepotrebné znova [...]

Komunistická Čína stále na vzostupe !

25.10.2017

Neviesť vojny, ale spravovať krajinu sa v Číne vypláca. Tvrdé zákony zaručujú, že žiadny západný intrigán nemá šancu !! Kto vie ako by to bolo dnes u nás, ak by komunizmus zotrval, čo myslíte ?! Za dva roky vyprodukovala Čína viac cementu ako USA za celé 20 storočie. – Dĺžka vybudovaných ciest – 4 mil. km. – 300 tisíc mostov po celej krajine, z nich viac [...]

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 08:59

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

jankazatel

Pre mňa je láska, česť a pravda viac ako obyčajné slová. O viere rád polemizujem...Slobodu milujem, lebo jej vždy niet...a nadovšetko neznášam falošných ľudí, klamárov, podvodníkov, neznabohov a hoštaplerov !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 240450x
Priemerná čítanosť článkov: 3942x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy