Juhoslávia, Afganistan, Irak, Tunis, Lýbia … ktorá krajina bude ďalšia ???

20. marca 2011, jankazatel, Nezaradené

Keď jedna krajina vedie vojnu s druhou, často je to preto, že chce ovládať územie, nerastné zdroje, ropu a vodu, ľudí… Američania útokmi na Irak zaistili svoju kontrolu nad zdrojmi ropy v tomto regióne. Žiadne zbrane hromadného ničenia sa nenašli a to mal byť dôvod ich útoku ! Aj Afganistan a jeho „Taliban“ ktorý kedysi sami podporovali a cvičili, je otázkou na ktorú najlepšie vie asi odpoveď len CIA ! Pád ich dvojičiek je pádom demokracie samotnej Ameriky ! Prečo títo svetoví policajti nezastavili napr. bratovražedný boj v RWANDE? Prečo na chudobné krajiny zvysoka kašlú ??? Dôvod je každému jasný a vonkoncom neide o spravodlivosť !

 

Niekedy sa uvádza ako dôvod rozpútania konfliktu tzv. preventívna vojna. To je vojna, ktorá má zabrániť ešte väčšej vojne. Ako však zistime, či je to tak ? Proste ak nechceme vojnu nepúšťame sa do nej ! Existujú však národy /USA/ a ľudia – BUSH st. a BUSH ml. ktorí robia všetko preto, aby konflikty zotrvali a pretrvávali a pomocou rôznych špinavých nástrojov svojej politiky, ovládajú tieto povstania všade vo svete !

 

Žiadna vojna nemôže byť spravodlivá ak v nej umierajú nevinné bytosti…ak v nej strácajú svoje mladé životy detí… Najlepším príkladom ako sa dajú obhajovať správne myšlienky a takto nenásilne priviesť krajinu k mieru, je osoba ako Gándhí v Indii a Martin Luther King v Amerike. Nenásilné mierové manifestácie a postupná demokratizácia vie nastoliť v krajine poriadok a pokoj a to mierovou cestou. Nie sú na to potrební „svetoví policajti“ po ktorých často ostáva len spálená zem !

 

Prečo musia dnes lýbijské rodiny, ženy a deti trpieť ? Veď Kaddáfi predsa bol ochotný rokovať, tak prečo bombardovanie ?! Asi čakali podrobenie podobné v Tunise a nečakali odpor ! Ktorá krajina je pre Američanov a verných prisluhovačov Francúzov a Britániu na rade zajtra?! Kto bude niesť zodpovednosť? Kto bude na vine ? Či naša ľudská nevšímavosť dovolí nárokovať si „božiu spravodlivosť“ týmto cudzopasníkom ???

 

Prečo sa dá za jediný rok na ozbrojené sily vo svete 900 miliárd dolárov a na rozvojovú pomoc len 60 miliárd ? Ak by to bolo naopak, a ak by ľudská nenásytnosť nevíťazila nad dobrotou a pochopením, tak by sa určite vo svete žilo lepšie a spravodlivejšie.

Američania si hrdo hovoria : „Nech Boh ochraňuje Ameriku“…ja si myslím, že túto krajinu Boh už dávno opustil…