Nakopme krízu „do zadku ! „

1. januára 2013, jankazatel, Nezaradené

Zo všetkých strán obyčajný človek nepočuje nič iné, len že je prepotrebné šetrenie. Uťahovanie opaskov však nič nevyrieši, len zvýši prehlbovanie krízy a chudoby. Masmédiá svojimi katastroficky ladenými scenármi len prilievajú olej do ohňa. V tomto kruhu neistoty sa zmietajú nielen obyvatelia Slovenska, ale aj Európy a ostatného sveta.

 

Je naozaj šetrenie východiskom z krízy? Určite nie ! Je potrebné šetriť a však s rozumom. Časť peňazí v čase krízy sa oplatí investovať na rozvoj a budovanie.

 

Vložiť peniaze do všetkého čo prosperuje je zákonom príťažlivosti pre ďalšie investície. Rekonštrukcie, zateplenie a budovanie stavieb nebolo nikdy lacnejšie a predsa mnoho živnostníkov sedí doma bez práce ! Načo čakáme ??? Že kedy bude azda lepšie ?! Tak skoro to bez nášho pričinenia nebude ! Vytiahnite milí priatelia peňaženky a plánujte čo vylepšiť, zmeniť, prestavať či investovať. Podporme alebo vymyslime dobré projekty ! Je potrebné uskutočniť naše sny nie zajtra, ale dnes !

 

Apelujem na vládu, inštitúcie ktoré schvaľujú projekty a dotácie ! Neklaďte nám prekážky, ale podporte ich. Pomôžte menej majetným, ak je projekt dobrý. Bojujte s korupciou a vymažte ju nadobro z našich úradov !

 

Využime naše lesy a jeho drevné bohatstvo na výrobu polotovarov a produktov dennej potreby. Prestaňme vyvážať stromy, ale spracujme ich sami. Ponúknime svetu naše neskutočne chutné a rozmanité minerálne vody ! Prilákajme našou srdečnosťou do krásnych hôr a utešených dolín zahraničných turistov. Buďme pohostinní a nebuďme nenásytní ! A verte, vráti sa nám to stonásobne !

 

Podporujme náš trh a jedzme naše potraviny. Obliekajme a obúvajme naše kvalitné výrobky. Buďme čestnými ľuďmi a zaradíme sa medzi naj-bohatšie krajiny. Verte-či nie, ale funguje to.

 

Ak sa budú znova točiť poctivé peniaze v našom hospodárstve a krajinu budú riadiť „dobrí gazdovia“, budeme sa mať lepšie a krízu „nakopeme do zadku“ ! Prečo by také maličké Slovensko nemohlo ísť veľkému svetu príkladom. Mimochodom som si spomenul na farmára Martina z relácie „FARMA“ …

 

Možno by naše milé Slovensko nepotrebovalo nič, len viac takýchto dobrých farmárov Martinov …