Založ si blog

Splnte si svoje sny a to pomocou modlitby.

Eliáš bol prorokom, ktorý bol z božej milosti zaslaný medzi Izraelský ľud, aby ich obrátil od Bálovho /Pohanského a Slnečného kultu/ a prinavrátil ho naspäť svojmu skutočnému stvoriteľovi.

Ľud Izraela ho však odohnal. Aj napriek tomu prosil svojho Boha o ich záchranu. Zatiaľ čo Izrael naďalej odpadal a nepochopil svojho Boha, Eliáš Tišbetský zostal prvým božím prorokom, ktorý pochopil, že aj skrze utrpenia sa obraciame k pravému Bohu. Proste milí priatelia, k nášmu Bohu priama cesta nevedie ! Aj v našom živote, keď sa nám darí – často zabúdame na neho… Boh nás však často kára ako náš dobrý otec a chce aby sme nadobudli rozumnosť !

„BOH JE DUCH A TÍ, KTORÍ HO UCTIEVAJÚ, HO MUSIA UCTIEVAŤ V DUCHU A PRAVDE.“ /Ján 4:24./

Dnes v politickom, ale aj svetskom živote vidíme ako sa falošne zaobchádza s pravdou. Ako sa prekrúca a falzifikuje ! Ako strany si privlastňujú kresťanské názvy a symboly ale ich duch pravdy je čierny – pohanský – diabolský ! Sú to strany lži a nenávisti. Strany, ktoré „pán temnôt“ s obľubou predkladá obyčajným ľuďom a nasľubovaním nemožného naservíruje jeho pravdu neprávosti, ktorí mnohí nepochopia, ale predsa prísľubom uveria !

 

Čo nám obyčajným ľuďom pravdy a viery ostáva ? Čo zmeníme aj my slabí, keď aj silní uverili ???

Akú máme nádej v lepší život, keď neplníme Božie zákony, ale podsúvame, veríme, budujeme „trón diablovi“ ??!!

 

Hospodin nám vraví : PROSTE A BUDE VÁM DANÉ, HĽADAJTE A NÁJDETE, KLOPTE A BUDE VÁM OTVORENÉ.“ /Matúš 7:7/ Toto prosenie je čím aj modlitba. Modlitba je prosenie. Nesmie sa zneužívať na nekalé ciele, na obohatenie, neprávosť… Môžme silu modlitby a to v čase pokoja aj nepokoja, v čase núdze ale aj dostatku použiť na šľachetné ciele dobra, čistoty, pomoci a použiť Božiu silu len na veci dobra a žiť podľa jeho vôle. Nikdy sa nedá táto sila zneužiť na veci hmotné, na veci nespravodlivé a veci opozície patriace Satanovi !

 

 

Marek 11:24 nám predsa hovorí : “ VŠETKO, PO ČOKOĽVEK TÚŽITE KEĎ SA MODLÍTE, VERTE, ŽE DOSTANETE A BUDETE TO MAŤ.“ Našu úprimnosť v modlitbu prejavme však v skrytosti a nie ako pohania navonok !

 

Mnohí z Vás sa usmievate a hovoríte si – koľkokrát som sa modlil a nič ! Koľkokrát som prosil a nevypočul ma ! Vypočuli ste Vy však niekedy jeho ? Počuli ste jeho nariekanie nad Vašou úbohosťou, klamstvom, lenivosťou, nevšímavosťou a zlobou ! Prečo by mal on Vám pomáhať, keď Vy ste vo svojom srdci zmodreli, sčerneli a skameneli ???

 

Boh Vám však predsa dá šancu…raz, dvakrát, trikrát a možno aj stokrát…prečo ??? Lebo je to Váš otec, ktorý tak ako v Kristovi má aj vo Vás zaľúbenie. Musíte však v neho veriť ! Nič menej a nič viac ! Ak nemáte vieru tak ju hľadajte, lebo ak ju nenájdete tak je nemožné ho ľúbiť, prosiť a ani dostať !!!

 

“ ALE TY, KEĎ SA MODLÍŠ, VSTÚP DO SVOJEJ KOMORKY A KEĎ ZAVRIEŠ DVERE, MODLI SA K SVOJMU OTCOVI, KTORÝ JE V SKRYTOSTI A TVOJ OTEC, KTORÝ VIDÍ V SKRYTOSTI, ODPLATÍ TI ZJAVNE. ALE KEĎ SA MODLÍTE, NEPOUŽÍVAJTE PRÁZDNE OPAKOVANIE, AKO TO ROBIA POHANIA, LEBO ONI SI MYSLIA, ŽE BUDU VYPOČUTÝ PRE SVOJU VEĽAVRAVU. NEBUDTE TEDA IM PODOBNÝ LEBO VÁŠ OTEC VIE, ČO POTREBUJETE, SKOR NEŽ HO PROSÍTE.“/Matúš 6:6-8/

 

Skôr než ma budete haniť, osočovať a písať proti mne a mojím slovám…skôr než vypoviete to, čo by ste nemuseli a napíšete to čo by ste možno neurobili…skôr ako budete nadávať a „nakiadzať“, tak Vás prosím : PREČÍTAJTE SI ASPOŇ RAZ VO SVOJOM ŽIVOTE BIBLIU !!! …a potom mudrujte…

Najstaršie písmo na svete je Slovanské.

08.12.2018

Všetci mudrci sveta sa vždy predbiehali v tom, kto má pravdu. Archeológovia kopali a kopali a keď sa dokopali k veciam čo im nesedeli do ich západnej mozaiky pravdy, tak ich jednoducho ukryli pred svetom… Čo azda sa dá pravda navždy zatajiť, prekryť a umlčať ?! Nie, len do času majú falošní náskok, ale pravda sa vždy nájde, alebo vyplaví jednoducho [...]

Tvorivosť v nás.

04.03.2018

Keď tvorím svet sa na chvíľu spomalí, zastaví. Nevnímam rušivé vnemy, ale unášam sa na krídlach fantázie do hĺbok ešte nepoznaného, nedokonalého, nevytvoreného… Kusisko starého dreva, či hrdzavý plech váľajúci sa v šopke, sa zmení v symfóniu tvorby môjho ja. Klince, skrutky, nity a lepidlo spájajú mozaiku mojích tvorivých úletov. Veci nepotrebné znova [...]

Komunistická Čína stále na vzostupe !

25.10.2017

Neviesť vojny, ale spravovať krajinu sa v Číne vypláca. Tvrdé zákony zaručujú, že žiadny západný intrigán nemá šancu !! Kto vie ako by to bolo dnes u nás, ak by komunizmus zotrval, čo myslíte ?! Za dva roky vyprodukovala Čína viac cementu ako USA za celé 20 storočie. – Dĺžka vybudovaných ciest – 4 mil. km. – 300 tisíc mostov po celej krajine, z nich viac [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

jankazatel

Pre mňa je láska, česť a pravda viac ako obyčajné slová. O viere rád polemizujem...Slobodu milujem, lebo jej vždy niet...a nadovšetko neznášam falošných ľudí, klamárov, podvodníkov, neznabohov a hoštaplerov !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 239565x
Priemerná čítanosť článkov: 3927x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy