Založ si blog

Slovensko krajina žobrákov !

Vidieť a prežiť istý čas života v mnohých krajinách Eurozóny zanechá stopu. Stopu, že žiť sa dá aj ináč – lepšie, kvalitnejšie, zdravšie a koniec koncov bohatšie.

Všetky vlády Slovenska od roku 1993 len opatrne a veľmi pomaly dvíhali rast minimálnej mzdy a to sa odzrkadlilo v raste chudoby a prehlbovaní rozdielu medzi západnými susedmi, čím sme sa ocitli na samom chvoste. Ja si dokonca myslím, že rovno „pod chvostom“ v akejsi čiernej diere nedostatku a všadeprítomnej nespokojnosti. 

Ľudia už majú dosť nekonečného uťahovania opaskov a za viac ako dvadsať rokov už aj „kone skapali“ a obyčajní „gazdovia“ tejto krajiny sa môžu pásť. Naopak úspešní privatizéri, skorumpovaní úradníci, nenásytní politici a podnikatelia bez chrbtovej kosti sedia vypasení na chrbátoch ľudu! 

Je na smiech ako tak počúvam a čítam správy o úspešnosti slovenskej ekonomiky, keď poctivý, pracovitý a čestný človek v tejto krajine bieduje a bojuje o holú existenciu !!! Skúste mudrci v politických radoch žiť pár mesiacov z minimálnej mzdy a tak môžete radiť ako šťastne žiť na našom malom Slovensku!

Desaťtisíce Slovákov odchádza preč a nemienia sa vrátiť. Odchádzajú za lepším chlebíkom, lebo doma nežijú lež prežívajú. Minimálna mzda 3 stovky je žobračenka ! Rodiny trpia, lebo spoločnosť na nich kašle. Trpia mnohí, pretože spoločnosť zlyhala. Trpíme lebo nečestnosť, podvody, krádeže sú na dennom poriadku v celej hierarchii počnúc štátnou mašinériou, politikmi, tzv. podnikateľmi a končiac v jarovnickej dedine, kde ukradnú aj chlieb, aby prežili.

Vyše 800 eur je priemerná mzda na Slovensku. Ha, ha, dovoľte sa mi zasmiať ! Tento priemer je len halucinácia čísel, pekný prelud, ktorý vytvára hlavne malá skupina horných desaťtisíc a realita je doslova hrôzostrašná. Ako má otec – môj kamarát, ktorý mi so slzami v očiach povie, že na hodinu dostáva 1,90 normálne žiť ? Ako má uživiť svoju rodinu ? Ako naplní svoj sen o vlastnom byte či dome? Ako má jedna matka nakŕmiť, obliecť a obuť svoje dieťa, keď materský príspevok nepostačí ani na mlieko a plienky?!

Mali by sa konečne zamyslieť všetky politické hlavy v tejto krajine. Mohli by konečne už pochopiť, že zvýšenie minimálnej mzdy aspoň na priemer tých 800 euro nás posunie vpred. Nie vzad ako sa mnohí domnievajú a posúvajú nám Grécko ako príklad. Určite neodídu najväčší zahraniční investori, lebo tento priemer je väčšinou už štandardom. Naša strategická poloha je tiež nezanedbateľná, len preboha, dokončme už tých pár kilometrov diaľnic.

Je načase oceniť pracovitosť slovenských mužov a žien. Je už načase vykašľať sa na nejaké uťahovanie opaskov a dať impulz, že nie sme ovce, ale rozumní ľudia, ktorí dokážu spojiť mozgy tejto krajiny. Vytvoriť životný priestor pre nás, naše deti aj vnukov. Dať rodinám financie, aby zveľaďovali svoj životný priestor a už nebedačili.

Minimálna mzda je podstatná alfa aj omega kapitálu, ktorý môže posunúť pomyselnú latku a nastoliť „vládu“ strednej silnej vrstvy, ktorá je základom vo všetkých bohatých krajinách sveta. Zvýšenie minimálnej mzdy zvýši aj odvody do štátnej kasy a zníži nenásytnosť niektorých podnikateľov, ktorí kvôli odvodom oficiálne platia minimum a doplácajú na ruku. Zníži aj množstvo parazitov na kilometer štvorcový, ktorý na chrbátoch chudákov len priživujú. Samozrejme, je potrebné rátať aj so zákonmi, ktoré zvýšia dôveryhodnosť, znížia korupciu a nečestnosť. Tvrdé tresty sú nevyhnutné! Žiadna imunita politikov nie je možná, ak chceme ísť príkladom.

Zvýšenie minimálnej mzdy vleje financie aj do stavebníctva, strojárenstva a obchodu. Zvýši kúpyschopnosť obyvateľstva a zníži chudobu. Za primeranú odmenu stúpne výkonnosť a tak zakryje prípadné straty. Efektivita ide s rentabilitou ruka v ruke, ak viete začo robíte. Je nutná podpora živnostníkov, ktorí čestne platia dane a odvody napr. aj daňovými prázdninami, ktorými tak radi častujeme zahraničných investorov a na svojich kašleme! 

Takže záverom, milá vláda, ministri, radcovia, politické strany aj “ obyčajní ľudia“ . Recept na odstránenie chudoby je jednoduchý : je prepotrebné zvýšiť minimálnu mzdu!!! Ináč bude Slovensko len naozaj krajinou žobrákov!

 

Najstaršie písmo na svete je Slovanské.

08.12.2018

Všetci mudrci sveta sa vždy predbiehali v tom, kto má pravdu. Archeológovia kopali a kopali a keď sa dokopali k veciam čo im nesedeli do ich západnej mozaiky pravdy, tak ich jednoducho ukryli pred svetom… Čo azda sa dá pravda navždy zatajiť, prekryť a umlčať ?! Nie, len do času majú falošní náskok, ale pravda sa vždy nájde, alebo vyplaví jednoducho [...]

Tvorivosť v nás.

04.03.2018

Keď tvorím svet sa na chvíľu spomalí, zastaví. Nevnímam rušivé vnemy, ale unášam sa na krídlach fantázie do hĺbok ešte nepoznaného, nedokonalého, nevytvoreného… Kusisko starého dreva, či hrdzavý plech váľajúci sa v šopke, sa zmení v symfóniu tvorby môjho ja. Klince, skrutky, nity a lepidlo spájajú mozaiku mojích tvorivých úletov. Veci nepotrebné znova [...]

Komunistická Čína stále na vzostupe !

25.10.2017

Neviesť vojny, ale spravovať krajinu sa v Číne vypláca. Tvrdé zákony zaručujú, že žiadny západný intrigán nemá šancu !! Kto vie ako by to bolo dnes u nás, ak by komunizmus zotrval, čo myslíte ?! Za dva roky vyprodukovala Čína viac cementu ako USA za celé 20 storočie. – Dĺžka vybudovaných ciest – 4 mil. km. – 300 tisíc mostov po celej krajine, z nich viac [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

jankazatel

Pre mňa je láska, česť a pravda viac ako obyčajné slová. O viere rád polemizujem...Slobodu milujem, lebo jej vždy niet...a nadovšetko neznášam falošných ľudí, klamárov, podvodníkov, neznabohov a hoštaplerov !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 239594x
Priemerná čítanosť článkov: 3928x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy