Založ si blog

Ak by ľudstvo dospelo a zmúdrelo

Ak by raz ľudstvo dospelo a zmúdrelo, vedelo by, že žiť čestne sa oplatí. Vedelo by, že všetky hádky nás oberajú o silu. Správalo a konalo by tak, ako koná dobrý farmár, keď starostlivo opatruje svoje polia a stáda. Nakŕmilo by najprv iných a tak seba. Vedelo by, že nie je dôležité, kto je v ktorej skupine, strane, klube či spoločenstve. Najhlavnejšie je byť ozajstným človekom s dobrým srdiečkom a takto pôsobiť na svoje okolie. Budovať, zveľaďovať aj chrániť – to je naše poslanie, konečný cieľ správneho človečenstva.

Ak by raz ľudstvo dospelo a zmúdrelo, vedelo by, že naša planéta ma dostatok všetkého, pre všetkých. Nie sú potrebné vojny, násilie ani migrácie utečencov. Všade sa dá žiť spokojný a plnohodnotný život. Preľudnenie vzniká a hrozí len v chudobe, a tú nechceme. Istota a dostatok plodí pokoj, vyrovnanosť a vyváženosť populácie.

Ak by raz ľudstvo dospelo a zmúdrelo, tak miesto zbytočného mrhania životmi a peniazmi v nezmyselných konfliktoch by tieto prostriedky využilo na vedu a výskum, na nové technológie, riešenia ktoré by dokázali lepšie využívať a uchovávať energiu prírodných zdrojov. Využívať lepšie v spoločný prospech, silu živlov vody a vzduchu, teplo slnka aj zeme. Žilo by sa nám spoločne ľahšie, lacnejšie a v konečnom dôsledku lepšie.

Ak by raz ľudstvo dospelo a zmúdrelo, usilovalo by sa viac pokojným spôsobom znížiť a nakoniec zničiť vplyv nezodpovedných politikov, ktorým nezáleží na našej planéte a jej obyvateľoch. Dosadilo by do všetkých riadiacich funkcií naslovovzatých odborníkov, mudrcov a zodpovedných, čestných ľudí. Vyselektovali by sa podrobnou lustráciou ich osobnosti. Špekulanti by nemali šancu! O ich dosadení by rozhodovala nezávislá komisia, ktorej by záležalo len a len na blahu ľudstva a zveľaďovaní tejto zeme. Najťažšie práce by robili tí najhorší z ľudu  príživníci, zlodeji, špekulanti, klamári, podvodníci a pod. Takto by sa vyselektovala banda, ktorá sa ako voš priživuje na poctivých, pracovitých chudákoch. Oddelilo by sa zrno od pliev. Každý bohabojný člen spoločnosti by bol spravodlivo ocenený, ohodnotený s istým postupom. Každý by vedel, že žiť dobre a poctivo sa istotne oplatí! Že byť prínosom pre iných je najvyššie vyznamenanie a pocta. Ľudské srdcia sa znova naplnia šťastím a radosťou.

Regulácia platov by zabezpečila vyrovnanosť a dostatok pre väčšinu a nie 10%-nú elitu ako to máme dnes. Nesmie mať bankár 100 násobok platu robotníka! To je do sveta volajúca krivda!

Ak by raz ľudstvo dospelo a zmúdrelo, vedelo by, že jediné správne riešenie pre svet je jeho spoločné riadenie. Svetová rada starších  mudrcov či vedcov  jak chcete. Jednoducho musia riadiť svet najmúdrejší a to ako muži, tak aj ženy. Jednoducho budeme sadiť, kde to má zmysel. Hospodáriť najefektívnejšie sa dá len vtedy, ak to robíte ako na svojom, pre svojich. Rovnaká latka pre indiána, černocha, róma či aborigéna. Celosvetové riadenie je bez vojen, lebo nemá kto proti komu bojovať! Spory sa budú riešiť v zárodku mierovou cestou. Profesionálna armáda bude len tisícinou oproti dnešku a úsporou sú z toho biliardy!

Takáto spoločnosť nemusí byť utópiou, ak nás bude dostatok na dosadenie celosvetového porozumenia, práva, poriadku, spravodlivosti a správnych zákonov.

Ak by ľudstvo raz dospelo a zmúdrelo, snažilo by sa všetkým slabším etnikám pomôcť. Chudobní aby získali naspäť svoju dôstojnosť. Je potrebné nasýtiť, obliecť, obuť, dať strechu nad hlavu a hlavne dať im prácu. Rôzni činitelia ako psychológovia, mentori, sociálni pracovníci, majstri a pod. by vplývali na ich životy, prevychovávali a viedli. Dať sociálku jednoducho nestačí. Musíme, či chceme alebo nie, myslieť na spoločnú budúcnosť. Citlivo pôsobiť na ich deti. Všetko sa dá, len treba chcieť. Odsúvanie na okraj nič nerieši. Ak pocítia, že nám na nich záleží, úspechy sa isto dostavia (ohľadom Slovenska som mal na mysli hlavne rómsku spoločnosť).

Ak by ľudstvo raz dospelo a zmúdrelo, nezávidelo by (podľa mňa je to najhoršia vlastnosť Slovákov), neklamalo, nekradlo (aj v tom sme „špička“), neohováralo, nezavádzalo, nefalšovalo pravdu a pod. Naopak  pomáhalo by si navzájom, viac sa šťastne usmievalo, žilo by čestne a poctivo. Pracovalo by preto, že ich to baví a nie preto, že musia. Videlo by svet v pekných dúhových farbách a nie čiernobielo. Volilo by vždy a za každých okolností len pravdu. Vedelo by, že sme bratia a sestry, čo pochádzajú z jedného koreňa. Vedeli by, že najhodnotnejšia zo všetkých je láska a vzájomne by sa viac ctili a milovali.

P.S.: Možno budem pre vás optimistický blázon, fantazír, rojko a pod. Chápem to. Ale ja pevne verím, že ľudstvo raz dospeje a zmúdrie a my… My sa ocitneme v zemskom raji.

Najstaršie písmo na svete je Slovanské.

08.12.2018

Všetci mudrci sveta sa vždy predbiehali v tom, kto má pravdu. Archeológovia kopali a kopali a keď sa dokopali k veciam čo im nesedeli do ich západnej mozaiky pravdy, tak ich jednoducho ukryli pred svetom… Čo azda sa dá pravda navždy zatajiť, prekryť a umlčať ?! Nie, len do času majú falošní náskok, ale pravda sa vždy nájde, alebo vyplaví jednoducho [...]

Tvorivosť v nás.

04.03.2018

Keď tvorím svet sa na chvíľu spomalí, zastaví. Nevnímam rušivé vnemy, ale unášam sa na krídlach fantázie do hĺbok ešte nepoznaného, nedokonalého, nevytvoreného… Kusisko starého dreva, či hrdzavý plech váľajúci sa v šopke, sa zmení v symfóniu tvorby môjho ja. Klince, skrutky, nity a lepidlo spájajú mozaiku mojích tvorivých úletov. Veci nepotrebné znova [...]

Komunistická Čína stále na vzostupe !

25.10.2017

Neviesť vojny, ale spravovať krajinu sa v Číne vypláca. Tvrdé zákony zaručujú, že žiadny západný intrigán nemá šancu !! Kto vie ako by to bolo dnes u nás, ak by komunizmus zotrval, čo myslíte ?! Za dva roky vyprodukovala Čína viac cementu ako USA za celé 20 storočie. – Dĺžka vybudovaných ciest – 4 mil. km. – 300 tisíc mostov po celej krajine, z nich viac [...]

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

hazard, hracie automaty, vyherne automaty

Poslanci schválili úplný zákaz pôsobenia herní a kasín na území Banskej Bystrice

23.04.2024 18:38

Mestskí poslanci posledných viac ako desať rokov pravidelne diskutovali o regulácii hazardných hier, ale nikdy ich úplne nezakázali.

jankazatel

Pre mňa je láska, česť a pravda viac ako obyčajné slová. O viere rád polemizujem...Slobodu milujem, lebo jej vždy niet...a nadovšetko neznášam falošných ľudí, klamárov, podvodníkov, neznabohov a hoštaplerov !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 240430x
Priemerná čítanosť článkov: 3941x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy