Založ si blog

Nakopme krízu „do zadku ! „

Zo všetkých strán obyčajný človek nepočuje nič iné, len že je prepotrebné šetrenie. Uťahovanie opaskov však nič nevyrieši, len zvýši prehlbovanie krízy a chudoby. Masmédiá svojimi katastroficky ladenými scenármi len prilievajú olej do ohňa. V tomto kruhu neistoty sa zmietajú nielen obyvatelia Slovenska, ale aj Európy a ostatného sveta.

 

Je naozaj šetrenie východiskom z krízy? Určite nie ! Je potrebné šetriť a však s rozumom. Časť peňazí v čase krízy sa oplatí investovať na rozvoj a budovanie.

 

Vložiť peniaze do všetkého čo prosperuje je zákonom príťažlivosti pre ďalšie investície. Rekonštrukcie, zateplenie a budovanie stavieb nebolo nikdy lacnejšie a predsa mnoho živnostníkov sedí doma bez práce ! Načo čakáme ??? Že kedy bude azda lepšie ?! Tak skoro to bez nášho pričinenia nebude ! Vytiahnite milí priatelia peňaženky a plánujte čo vylepšiť, zmeniť, prestavať či investovať. Podporme alebo vymyslime dobré projekty ! Je potrebné uskutočniť naše sny nie zajtra, ale dnes !

 

Apelujem na vládu, inštitúcie ktoré schvaľujú projekty a dotácie ! Neklaďte nám prekážky, ale podporte ich. Pomôžte menej majetným, ak je projekt dobrý. Bojujte s korupciou a vymažte ju nadobro z našich úradov !

 

Využime naše lesy a jeho drevné bohatstvo na výrobu polotovarov a produktov dennej potreby. Prestaňme vyvážať stromy, ale spracujme ich sami. Ponúknime svetu naše neskutočne chutné a rozmanité minerálne vody ! Prilákajme našou srdečnosťou do krásnych hôr a utešených dolín zahraničných turistov. Buďme pohostinní a nebuďme nenásytní ! A verte, vráti sa nám to stonásobne !

 

Podporujme náš trh a jedzme naše potraviny. Obliekajme a obúvajme naše kvalitné výrobky. Buďme čestnými ľuďmi a zaradíme sa medzi naj-bohatšie krajiny. Verte-či nie, ale funguje to.

 

Ak sa budú znova točiť poctivé peniaze v našom hospodárstve a krajinu budú riadiť „dobrí gazdovia“, budeme sa mať lepšie a krízu „nakopeme do zadku“ ! Prečo by také maličké Slovensko nemohlo ísť veľkému svetu príkladom. Mimochodom som si spomenul na farmára Martina z relácie „FARMA“ …

 

Možno by naše milé Slovensko nepotrebovalo nič, len viac takýchto dobrých farmárov Martinov …

Najstaršie písmo na svete je Slovanské.

08.12.2018

Všetci mudrci sveta sa vždy predbiehali v tom, kto má pravdu. Archeológovia kopali a kopali a keď sa dokopali k veciam čo im nesedeli do ich západnej mozaiky pravdy, tak ich jednoducho ukryli pred svetom… Čo azda sa dá pravda navždy zatajiť, prekryť a umlčať ?! Nie, len do času majú falošní náskok, ale pravda sa vždy nájde, alebo vyplaví jednoducho [...]

Tvorivosť v nás.

04.03.2018

Keď tvorím svet sa na chvíľu spomalí, zastaví. Nevnímam rušivé vnemy, ale unášam sa na krídlach fantázie do hĺbok ešte nepoznaného, nedokonalého, nevytvoreného… Kusisko starého dreva, či hrdzavý plech váľajúci sa v šopke, sa zmení v symfóniu tvorby môjho ja. Klince, skrutky, nity a lepidlo spájajú mozaiku mojích tvorivých úletov. Veci nepotrebné znova [...]

Komunistická Čína stále na vzostupe !

25.10.2017

Neviesť vojny, ale spravovať krajinu sa v Číne vypláca. Tvrdé zákony zaručujú, že žiadny západný intrigán nemá šancu !! Kto vie ako by to bolo dnes u nás, ak by komunizmus zotrval, čo myslíte ?! Za dva roky vyprodukovala Čína viac cementu ako USA za celé 20 storočie. – Dĺžka vybudovaných ciest – 4 mil. km. – 300 tisíc mostov po celej krajine, z nich viac [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

jankazatel

Pre mňa je láska, česť a pravda viac ako obyčajné slová. O viere rád polemizujem...Slobodu milujem, lebo jej vždy niet...a nadovšetko neznášam falošných ľudí, klamárov, podvodníkov, neznabohov a hoštaplerov !!!

Štatistiky blogu

Počet článkov: 61
Celková čítanosť: 240634x
Priemerná čítanosť článkov: 3945x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy